· 

Resetknop

Lief dagboek, het is inmiddels dag #6 van mijn kerstvakantie. Netflix is uitgekeken, PS5-games zijn uitgespeeld en een van m’n meest bekeken websites zendt alleen nog maar geverifieerde video’s uit. Ik heb net uit pure ellende de roosters van mijn afzuigkap schoongemaakt. Terwijl ik dit typ merk ik dat ik het uitwerpsel ben van een in luxe overgoten maatschappij en dat ik mijn bek moet houden; waar is mijn resetknop?

 

Hoewel ik eerder nog beweerde dat ik dit najaar een sluimerstand had en niet echt spannende dingen meemaak, was er toch wat turbulentie afgelopen maanden. In 2020 ervoer ik een identiteitscrisis waar de AIVD-kerstpuzzel niets bij is. Ik haalde geen voldoening uit mijn baan en voelde mij net zo zinvol als een BN’er in coronatijd. Je kunt dan twee dingen doen: daarover klagen of iets anders zoeken. Ik deed beide, je moet je vrienden immers ook wat amusement gunnen. Ik wist de resetknop in 2020 goed te raken en kan met grote blijdschap mededelen dat ik begin januari aan de slag ga als Webredacteur Overheid!

 

Soms heb je hulp nodig van anderen bij het zoeken van die resetknop. Ik liep op een gegeven moment helemaal vast in het in kaart brengen van mijn competenties en talenten. Teveel focus op het ontbreken van bepaalde hard skills en niet snel tevreden zijn met de dingen die ik wel kan; het is een vlek op mijn bestaan die ik maar niet krijg schoongepoetst. Ik schakelde een loopbaanbegeleider in om meer overzicht te creëren en dat hielp enorm. De wirwar van losse bestanden op mijn bureaublad werd zorgvuldig in mapjes gestopt en de resetknop werd zichtbaar.

 

Elk weldenkend mens zal zijn resterende vakantiedagen gebruiken voor een reis of activiteiten die nog op zijn Fuck It Lijstje staan, maar aangezien er iets van een pandemie woedt over de wereld zijn jullie throwbackfoto’s op Instagram de enige exotische plekken waar ik kom deze winter. Mijn karmapunten waren op voor dit jaar, want op mijn eerste vakantiedag ging de harde lockdown in. Nu kan ik dat gelukkig best goed relativeren, want een persoon die een nieuwe baan vindt in crisistijd mag niet klagen, maar ik moet nog even de vakantiemodus zien te vinden. Het is alsof ik op mijn resetknop heb gedrukt, de updates aan het configureren zijn, maar het blijft haken op 99%.

 

 

Het is trouwens nooit te laat om op de resetknop te drukken. Het afgelopen jaar kwam ik veel mensen tegen die ook niet het optimale uit hun werk halen. Mensen met de leeftijd van 25-40 die de stap niet meer durven zetten en in hun onderbewustzijn al aan het aftellen zijn tot hun pensioen. Zonde, want iedereen beschikt over bepaalde kwaliteiten die ergens tot hun recht kunnen komen. Uiteraard zal er met mijn nieuwe baan ook weleens iets zijn. Zonder wrijving geen glans. Het gras is altijd groener aan de overkant. Behalve in Engeland, daar is het nu kut.

Reactie schrijven

Commentaren: 0